07.07.2022 - 01:14

# Two students are planning a weeklong trip from Ohio to Florida for spring break. If they drive, they will spend one night on the road on both the trip down and the trip back and will spend five nights at the beach. A hotel will cost $100 per night, and ga Question: Two students are planning a weeklong trip from Ohio to Florida for spring break. If they drive, they will spend one night on the road on both the trip down and the trip back and will spend five nights at the beach. A hotel will cost {eq}$100 {/eq} per night, and gas will cost {eq}$400 {/eq}. They will share those costs. Food will cost each student {eq}$50 {/eq} per day. The student who owns the car pays {eq}$600 {/eq} per quarter for car insurance. The other option is flying, which will cost {eq}$450 {/eq} per student but will give them two extra days at the beach. What is the incremental cost per student for transportation?

A) {eq}$250 {/eq}. B) {eq}$450 {/eq}.

C) {eq}$400 {/eq}. D) {eq}$0 {/eq}.

The incremental cost per student for transportation can be calculated by finding the difference in cost between driving and flying, and then dividing that by 2 (since they will split the cost). The total cost of driving can be calculated as follows: - Hotel: 2 nights x $100/night =$200 - Gas: $400 - Food: 2 students x 7 days x$50/day = $700 - Car insurance:$600/2 students = $300 Total cost of driving per student = ($200 + $400 +$700 + $300)/2 =$800 The total cost of flying can be calculated as follows: - Flight: $450 - Hotel: 5 nights x$100/night = $500 - Food: 2 students x 9 days x$50/day = $900 Total cost of flying per student = ($450 + $500 +$900)/2 = $925 The difference in cost between flying and driving is$925 - $800 =$125. Dividing that by 2 gives an incremental cost per student of $62.50. Therefore, the answer is not one of the given options. The correct answer is {eq}$62.50 {/eq}.